Min rundresa i livet

Resa här hemma och i fjärran land.

Hvit som snö

Kategori: Allmänt

DSC00179.JPG Jag förstår inte hur jag ska vända på bilder som skickas från mobil.  Någon som vet???

Hvit som snö

No more Barcelona

Kategori: Allmänt

494522-5



Ja , vi lyckades inte dansa flamenco Barcelona och jag.

Barcelona!

Kategori: Allmänt

Telefonen ringer:
- Riiing!!!
- Hallååå!!!!
- blablbla
- Ja hej, kan du inte??
- Blablablaaa
- Barcelona?
- blaaablaa
- Ja,jag kan! Hur dags?
- blaablaaa
- OK,torsdag kl.20.10. BARCELONA HERE I COME!!!!!

VITT

Kategori: Allmänt

Nu är det vitt även här hemma. Efter en påsk i Sälen med mina trevliga vänner så känns det skönt med lite snö här hemma också.
När jag tittade ut i morse så låg snön som kom igår kväll kvar. Barnfamiljen som bor i lägenheten ovanpå var ute och sopade av bilen och barnen rullade runt i snön. Visst är det underbart med snö.... vitt och fint är det i trädgården, man får röda rosor på kinderna när man hämtar tidningen, bilen blir som ny när man har sopat av snön, dubbdäcken har jag fortfarande på och bajspåsarna efter hundägarna är översnöade.


Snö

På kamelen!!

Kategori: Sälen

Efter en heldag i backen på påskafton travade vi upp till "after ski" på  hotellet som ligger en bit från stugan. Ett glatt gäng som kallade sig Svenne Rubins  underhöll oss och det dracks öl, jägermeister och sådana drycker runt oss. Hög stämning och mycket prat och jag började samtala med en stockholmare. Denna trevliga man med den utpräglade stockholmsdialekten berättade att han under sin färd upp till Sälen plötsligt fick se två stora djur gående på vägen. Han saktade in eftersom han trodde det var älgar som skulle korsa vägen och fick då till sin förvåning se att det var två KAMELER. Han stannade för säkerhets skull så han kunde konstatera att han hade sett rätt. Joodå, det var två livslevande kameler och han tog mobilen och ringde polisen. Det hör till saken att det hade varit fartkontroll en mil innan så som tur var hade han kört ganska sakta (troligtvis inte mer än 25 km för fort - man vet väl hur stockholmare är).
 Dessa poliser kom nu farande och funderade säkert på varför de inte hade haft nykterhetskontroll istället

image5

Här är en av kamelerna som fångades in och fick fortsätta att bära skidåkare som tröttnat på skidåkningen

Mycket snö här

Kategori: Sälen

DSC00149.JPG
Mycket snö här

Sista inlägget innan försöket med mobilbloggandet tar vid.

Kategori: Sälen

Bilen packad med kläder, mat och dryck. Det ser ut som det är en trebarnsfamilj som ska iväg på semester, inte en ensamstående medelålders kvinna i sina bästa år!! Ska snart åka norrut och möta upp det trevliga resesällskapet som bor utanför stadsgränsen. 
Hädanefter ska nu försöket med mobilbloggandet ta vid. Jag har förberett både bloggen och mobiltelefonen för detta så ikväll kan hugande intressenter både få skåda ny text och bilder. Det kommer inte bli något problem , Tojvan!!     Välkommen!!

Mossig!!

Kategori: Allmänt

Det har framkommit att min mycket vackra dotter inte tror att jag klarar av detta med bloggandet. Visserligen är jag mycket äldre än henne (naturligtvis) men jag är inte helt obildbar. I min ungdom fick vi skolelever gå till Statiska Centralbyrån här i staden och titta på den stora fantastiska datormaskinen. Den fyllde ett helt rum och hade ett minne som en normal miniräknare utan specialfunktioner. Idag ser det ju helt annorlunda ut på den datorfronten. Vi medelålders kvinnor hänger också med i utvecklingen även om vi tappar bort våra lösenord.

Sälenresan

Kategori: Sälen

Den sista skidresan denna säsong är i antågande. Har handlat mat och dryck och ska packa ner skidkläderna.
Det ska bli 5-10 minusgrader.  Toppenväder alltså!!

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

Välkommen allihopa till att följa mina resor här hemma eller i fjärran land. Vi får se vad framtiden har att erbjuda när det gäller förflyttning över kommun- och riksgränser.